Ráncfeltöltés, botoxZavarják az arcán található ráncok? Szeretné egy csapásra eltüntetni az öregedés jeleit? A ráncok kezelésére két lehetőség is van: a Botox kezelés, illetve a hyaluronsav tartalmú anyagokkal végzett ráncfeltöltés. A kiválasztott anyagot vékony tűvel juttatjuk be a kezelendő területre érzéstelenítő injekció beadása vagy érzéstelenítő kenőcs alkalmazása után.

Botox

A Botox egy neuromuszkuláris toxin, melyet a Clostridium botulinum baktérium termel. Az ún. "dinamikus" ráncok kezelhetők vele hatékonyan, azaz a homlok gyűrődései, a szemöldökráncolás vonalai, a szarkalábak és az ajkak felett lévő ráncok. 

Hogyan működik?

A Botox mérsékli a ráncokat okozó izmok aktivitását úgy, hogy ideiglenesen blokkolja az idegek-izmok közötti jeleket, ezáltal csökken az izommozgás, és a ráncok kisimulnak. 

A beavatkozás gyors, az eredmény már 3-5 nap múlva észrevehető, és hatása 4-6 hónapig tart. Önmagában, vagy más kezelésekkel együtt is alkalmazható az optimális eredmény érdekében.
 


Ráncfeltöltés

Ahogyan öregszünk, a bőr természetes kollagén és elasztán termelő képessége csökken. Míg fiatalon szervezetünkben elegendő mennyiségű hyaluronsav található, ez az évek múlásával csökken, kialakulnak az ún. "statikus" ráncok. 

Ezek kezelésére alkalmazzuk a hyaluronsav származékkal végzett ráncfeltöltést. Sebészetünkön nem végleges tartósságú, csak felszívódó anyagot használunk, ugyanis a végleges hatású készítmények évekkel, évtizedekkel később előnytelen megjelenést kölcsönözhetnek.

Hogyan működik?

A bevitt töltőanyag egyrészt pótolja az öregedés miatt kialakuló kollagén veszteséget, másrészt stimulálja a szervezet kollagén termelését. 
A kezelés után az eredmény azonnal látható, és hatása 18-24 hónapig tart.