Arcplasztika

Arcplasztika

Az arcbőr öregedésének jelei már a húszas-harmincas évek táján is felfedezhetők, igaz ekkor még a kis finom ráncocskák, csak a szem körül jelennek meg szarkalábak formájában. A "harmadik X" vége fele azonban nagyon sok embernél az arc izmai, zsírcsomói kezdenek lefele ereszkedni. Kifejezett ráncok, és nem túl mély redők a hölgyeknél a negyvenes évek közepétől jelentkeznek.

Arcplasztikával az öregedési folyamatot megállítani nem tudjuk, de frissebb, üdébb, fiatalosabb külsőt tudunk kölcsönözni a bőrnek.

Az arcplasztika folyamata

Az arcplasztika végezhető altatásban és helyi érzéstelenítésben is. A 2-3 órás műtéti idő alatt nem csak a megnyúlott, felesleges bőrt távolítjuk el, hanem a megereszkedett izmokat, zsírcsomókat is visszahelyezzük. Műtét után az arcra néhány napig speciális nyomókötés kerül, és rugalmas maszk viselése három hétig javasolt.

Erős dohányosokon arcplasztikát nem végzünk!

A beavatkozás után az arcon, szem körül duzzanat, bevérzések láthatók, melyek fokozatosan 2-3 hét alatt felszívódnak.

Az arcplasztikához használt anyagok

Az arcplasztika kiegészíthető egyéb eljárásokkal mint pl. a BOTOX kezelés, ill. a kisebb ráncok, redők feltöltése. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy jó minőségű, a számunkra legmegfelelőbb anyagot válasszuk a sok közül.

Arcplasztika lehetséges szövődményei

Az arcplasztikát már a nagyobb kockázatú, nagy gyakorlatot, finom technikát igénylő műtétek közé soroljuk.

A műtét szövődményei közé tartozhat a bevérzés, elhúzódó sebgyógyulás, arcizmok átmeneti működés zavara, főleg dohányosok esetén a bőr elhalása.